Muffinki jogurtowe z frużeliną jabłkową
Składniki:
- 150 g jogurtu naturalnego
- 150 g cukru
- 200 g oleju rzepakowego
- 3 jajka
- 330 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- frużelina jabłkowa
Do miski wkładamy jogurt naturalny, wlewamy olej i dodajemy jajka. Wszystko mieszamy trzepaczką lub mikserem. Następnie wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i ponownie mieszamy, dosłownie chwilkę, aby składniki się połączyły.
Do foremek silikonowych na muffinki nakładamy po łyżce ciasta, następnie dodajemy po czubatej łyżeczce frużeliny i ponownie nakładamy ciasto.
Foremki układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25-30 minut, aż się ładnie zarumienią.
Upieczone muffinki wyciągamy z foremek i przekładamy na kratkę, aby przestygły.
Proste a jakie pomysłowe. Super babeczki:)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo kochana :-)
UsuńDawno muffin nie piekłam, a Twoje pysznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńDziękuje słoneczko. No pyszne wyszły :-)
UsuńLubię muffiny, mam jakiś przepis ale czas na zmiany. Dodatek jabłek - brzmi ciekawie.
OdpowiedzUsuńPolecam Ewuś bo są przepyszne. Pozdrawiam cieplutko :-)
UsuńPyszne muffinki.
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo Madziu :-)
Usuńale urocze!
OdpowiedzUsuńDziękuje kochana :-)
Usuńwyglądają na bardzo puszyste, zachęcająco bardzo :)
OdpowiedzUsuńSmakują rewelacyjnie. Polecam Zuziu :-)
UsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńMm taką muffinkę bym zjadła. Pyszna wersja z frużeliną :)
OdpowiedzUsuńfrużelina jabłkowa? nie jadłam, trzeba spróbować - pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńapetyczne muffinki
OdpowiedzUsuńWłaśnie nie wychodzą mi babeczki z nadzieniem... Moje dziecko byłoby zachwycone nimi.
OdpowiedzUsuń