Zielone gofry z hummusem i jajkiem
Dzień dobry moje kochane słoneczka w poniedziałek. Każdy poniedziałek może być fajny jak tylko odrobinkę go zaczarujemy. Ja zrobiłam sobie na śniadanko pyszne, zielone goferki z hummusem, podałam je jeszcze z jajkiem i warzywami, takie zdrowe i mega syte śniadanie. Może też macie na takie ochotę, naprawdę polecam.
Zostawiam wam przepis i życzę wam magicznego poniedziałku.
Składniki:
- 100 g świeżego szpinaku
- 250 ml mleka
- 30 g oleju
- szczypta soli
- 200 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej
- 60 g hummusu + hummus do posmarowania gofrów
dodatkowo
- sadzone jajka
- pomidorki koktajlowe
- papryka
- rukola
Szpinak miksujemy z mlekiem za pomocą blendera. Dodajemy olej, szczyptę soli, mąkę oraz hummus. Ponownie wszystko razem miksujemy.
Rozgrzewamy gofrownicę.
Nalewamy porcję ciasta i pieczemy gofry.
Gofry układamy na kratce, aby pozostały chrupiące. Smarujemy je hummusem, posypujemy rukolą i układamy jajka. Dodajemy pomidorki i paprykę.
Marzenko ale superowy pomysł id humor mi się poprawił:) udanego tygodnia!
OdpowiedzUsuńŚniadanie mistrza :D
OdpowiedzUsuńjak kolorowo!
OdpowiedzUsuńTe gofry wyglądają bardzo kusząco :-)Śniadanie pierwsza klasa :-)
OdpowiedzUsuńSuper śniadanko
OdpowiedzUsuńPrzepyszne śniadanko Marzenko :)
OdpowiedzUsuńTakich jeszcze nie jadłam i gdyby nie to, że moja grillo-tostero-gofrownica umarła, chetnie bym zrobiła ;)
OdpowiedzUsuńApetyczne wiosenne gofry :) Z przyjemnością zjadłbym takie śniadanie.
OdpowiedzUsuńcudowne i takie zdrowe :-)
OdpowiedzUsuń