Pasta z jajek
Pasta z jajek jako dodatek na kanapki to super pomysł na pyszne śniadanie. Zrobicie ją dosłownie w ciągu kilku minut. Ja dodałam do jajek sos chrzanowo-musztardowy z miodem ze sklepu Spichlerz24 i powiem, wam że ta pasta smakuję obłędnie. Sam sos jest pyszny, super pasuję do wędlin, kiełbas czy warzyw i jajek. Ma bardzo fajny, wyrazisty smak. Musicie koniecznie spróbować.
Pozdrawiam i życzę wam miłego dnia.
Składniki:
- 7 ugotowanych jajek
- szczypiorek - duża garść
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki sosu chrzanowo-musztardowego z miodem Spichlerz24
- sól, pieprz
Jajka kroimy w kostkę lub przeciskamy przez specjalne sitko do krojenia warzyw, przekładamy do miski. Dodajemy szczypiorek, sól i pierz.
Dodajemy majonez i sos chrzanowo-musztardowy z miodem. Wszystko razem mieszamy. Podajemy z pieczywem, tortillą, warzywami.
super śniadanko!
OdpowiedzUsuńU mnie też dziś sałatka z dodatkiem jajek.
OdpowiedzUsuńNajlepsze są proste przepisy :)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńu mnie klasyczna jajecznica, ale ten sos ze spichlerza - bomba - miłego dnia :-)
wygląda smakowicie, i choć sama nie przepadam za szczypiorkiem, to chętnie wypróbuję w swojej kuchni. Mój luby uwielbia pasty z jajek :)
OdpowiedzUsuńCzasem sobie robię :D
OdpowiedzUsuńBardzo lubię taką pastę z jajek.
OdpowiedzUsuńPyszna pasta. Ten sos mnie zaciekawił.
OdpowiedzUsuńPyszna i pożywna pasta :)
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam :)
Właśnie szukam idealnej pasty jajecznej na kanapki - wszystkie do tej pory jakie robiłam nie zawierały tej nutki słodyczy pochodzącej z miodu. Koniecznie muszę to zmienić i spróbować tego sosu. Ale wcześniej, a dokładniej dziś wieczorem spróbuje dodać miodu i zobaczę jaki będzie efekt.
OdpowiedzUsuńPysznie Marzenko :) pasta jajeczna to klasyka zawsze smaczna :)
OdpowiedzUsuńU mnie taka pasta jajeczna ma duże wzięcie na śniadanie 🙂
OdpowiedzUsuńNa takie pasty do chlebka to zawsze jestem chętna :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pastę z jajek, zawsze najlepszą robiły panie kucharki za czasów szkolnych jak byłam w internacie, do dziś wspominam ten smak :-)
OdpowiedzUsuńJutro będzie taki smakołyk u mnie.
OdpowiedzUsuńZa dziecka bardzo lubiłam tą pastę. Jestem ciekawa jak moje dzieci.
OdpowiedzUsuńU mnie bez chrzanu :) uwielbiam takie pasty :)
OdpowiedzUsuńKocham takie pasty jajeczne ;)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam, domowa najlepsza.
OdpowiedzUsuńPasta naprawdę smaczna. Przypomniało mi się dzieciństwo w którym taka pasta często była przygotowywana. Po upływie lata smakuje równie wybornie.
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie pasty
OdpowiedzUsuń