Placki z twarogu z wiaderka z frużeliną jabłkową
Zapraszam was dzisiaj na pyszne śniadanko. Zrobiłam placki z dodatkiem twarogu z wiaderka, mówię wam jakie one wyszły pyszne. Musicie koniecznie je spróbować.
Podałam je z frużeliną jabłkową - ja kupuje takie frużeliny w sklepie sfd. Jak macie ochotę to sami zobaczcie jakie u nich są pyszności. Dodatkowo macie zniżkę -10% z kodem MANIUSIA10 na wszystko. Polecam wam te owocowe frużeliny, są bez cukru, same owoce w żelu.
Zapraszam was na placki i życzę miłego dnia.
Składniki:
- 2 jajka
- 200 g twarogu z wiaderka
- 120 g mąki orkiszowej jasnej
- 2 łyżki erytrytolu
- łyżeczka proszku do pieczenia
Do miski wbijamy jajka, dodajemy twaróg z wiaderka i erytrytol. Miksujemy wszystko razem.
Wsypujemy mąkę orkiszową i proszek do pieczenia. Mieszamy wszystko łyżką.
Rozgrzewamy patelnię, łyżką nakładamy porcję ciasta i formujemy placki, smażymy na małym ogniu, na rumiano z dwóch stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Jej, jakie pyszności. Uwielbiam takie placuszki.
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wyglądają te Twoje placuszki - lubię tego typu rzeczy, więc możliwe, że wypróbuję Twój przepis.
OdpowiedzUsuńAle apetyczne placuszki Marzenko, prawdziwa pychotka :)
OdpowiedzUsuńależ idealne!
OdpowiedzUsuńProste placuszki i pyszne :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam twoje przepisy 😃😃😃
OdpowiedzUsuńSuper placuszki.
OdpowiedzUsuńPodstawiam talerzyk;)
OdpowiedzUsuńKolejny smakowity przepis :) Myślę, że takie placuszki przypadną do gustu moim dzieciom.
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńTwoje placuszki prezentują się znakomicie, a ta frużelina - wow :-)
Uwielbiam twoje przepisy :)
OdpowiedzUsuń