Rogaliki serowe z frużeliną jabłkową

 


Rogaliki serowe z frużeliną jabłkową polecają się do kawki. Uwielbiamy te rogaliki, bardzo szybko się je robi i są obłędne w smaku, takie fajnie chrupiące. Na dodatek to takie dietetyczne słodkości, więc naprawdę je polecam. Tak naprawdę potrzebujcie do ich przygotowania tylko trzy składniki i dżem, frużelinę, marmoladę lub jakieś owoce. Frużelinę kupuje już od dawna w sklepie SFD i naprawdę wam ją polecam, do wyboru macie różne smaki. Ja używam ją do wypieków, do ciast, drożdżówek, dodaje sobie ją do owsianki czy twarożku, smaruję chlebuś. Wielką zaletą jest to, że w 100 g frużelina ma tylko 54 kcal i nie ma w składzie cukru. To pyszne kawałki owoców zanurzone w żelu, naprawdę mega pysznie smakują, zawartość owoców to aż 80%. Polecam wam spróbujcie - a z moim kodem MANIUSIA10 macie 10% zniżki na całe zakupy. 
Życzę miłego dnia i smacznego. 


Składniki:

- 310 g mąki orkiszowej jasnej
- 200 g masła
- 250 g twarogu półtłustego
- frużelina jabłko-gruszka od sfd

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy pokrojony twaróg i masło. Wszystko razem zagniatamy tworząc kulkę. 

Ciasto schładzamy w lodowce przez około godziny. Następnie wyciągamy i zostawiamy aby się ciut ociepliło na 15 minut. 

Dzielimy ciasto na cztery części, każdą z nich rozwałkowujemy podsypując lekko mąką. Dzielimy na osiem trójkątów. Na każdy nakładamy porcję frużeliny i zwijamy. 

Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Rogaliki pieczemy 30-35 minut, aż się ładnie zarumienią. 

Po upieczeniu przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. 








Komentarze

  1. Kuszące. Lubię z dodatkiem sera w ciescie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale proste w wykonaniu i jakie apetyczne!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ one obłędnie wyglądają. Aż zrobiłam się głodna.

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepis nie dla mnie, ponieważ nie lubię jabłek.

    OdpowiedzUsuń
  5. A ja zawsze drożdżowe robiłam. Koniecznie spróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  6. Takich rogalikow jeszcze nie robiłam, tylko drożdżowe. Muszę takie zrobić z truskawkami też powinny być pyszne:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.