Rogaliki serowe z frużeliną jabłkową
Składniki:
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy pokrojony twaróg i masło. Wszystko razem zagniatamy tworząc kulkę.
Ciasto schładzamy w lodowce przez około godziny. Następnie wyciągamy i zostawiamy aby się ciut ociepliło na 15 minut.
Dzielimy ciasto na cztery części, każdą z nich rozwałkowujemy podsypując lekko mąką. Dzielimy na osiem trójkątów. Na każdy nakładamy porcję frużeliny i zwijamy.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Rogaliki pieczemy 30-35 minut, aż się ładnie zarumienią.
Po upieczeniu przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Kuszące. Lubię z dodatkiem sera w ciescie.
OdpowiedzUsuńAle proste w wykonaniu i jakie apetyczne!
OdpowiedzUsuńAleż one obłędnie wyglądają. Aż zrobiłam się głodna.
OdpowiedzUsuńPrzepis nie dla mnie, ponieważ nie lubię jabłek.
OdpowiedzUsuńbardzo apetyczne!
OdpowiedzUsuńA ja zawsze drożdżowe robiłam. Koniecznie spróbuję.
OdpowiedzUsuńPyszne rogaliki Marzenko :)
OdpowiedzUsuńTakich rogalikow jeszcze nie robiłam, tylko drożdżowe. Muszę takie zrobić z truskawkami też powinny być pyszne:)
OdpowiedzUsuńMmm, ale pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń