Kurczak pod pierzynką z pora i majonezu

 


Kurczak pod pierzynką z pora i majonezu to moja propozycja na super pyszny i szybki obiad. Każdy sobie z nim poradzi bo jest mega łatwy a smak rewelacja. Mięso pod pierzynką z pora i majonezu jest bardzo soczyste i pyszne, jeżeli jeszcze nie próbowaliście takiego połączenia to naprawdę polecam. Dajcie znać jak wam smakowało. 

Składniki:

- 700 g filetu z kurczaka
- duży por
- 6 łyżeczek majonezu 
- sól, pieprz
- łyżka masła

Filety z kurczaka kroimy na kotlety - mi wyszło osiem sztuk, przyprawiamy je solą i pieprzem, układamy w naczyniu do zapiekania. 

Por kroimy i chwilkę go podsmażamy na maśle z odrobinką soli. Układamy por na mięsie. Smarujemy majonezem. 

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut pod przykryciem i jeszcze 10 minut bez przykrycia. 

Tak przygotowane mięso jest mega soczyste i pyszne. 

Dodatki to ziemniaki i surówka z młodej kapusty - młoda kapusta, 2 tarte marchewki, łyżeczka majonezu, łyżka jogurtu, łyżeczka musztardy i soku z cytryny, sól i pieprz. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia smaków. 






Komentarze

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.