Kotlety z boczniaków takie jak schabowe
Składniki:
- opakowanie boczniaków
- 2 jajka
- 4 łyżki napoju roślinnego lub mleka
- sól i pieprz
- bułka tarta lub panier z ciecierzycy
- olej do smażenia
Boczniaki wkładamy do miski i zalewamy je wodą. Zostawiamy na 10 minut, odsączamy na sitku.
Do miski wbijamy jajka, wlewamy napój roślinny lub mleko, dodajemy sól i pieprz i mieszamy wszystko razem. Wkładamy boczniaki i mieszamy.
Obtaczamy je w bułce tartej lub w panierce z ciecierzycy i smażymy na rumiano.
Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z czym tylko chcemy, u mnie młode ziemniaczki i szparagi. Super smakują na kanapki, zróbcie także z nimi burgera czy wrapa.
Dawno nie jadłam takich kotlecików.
OdpowiedzUsuńU nas pojawiają się raz w tygodniu :-)
Usuńwyglądają bardzo smakowicie!
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo Madziu :-)
UsuńTak domowo *.*
OdpowiedzUsuńDziękuje :-)
UsuńUwielbiam takie wege kotleciki! Pyszności :)
OdpowiedzUsuń