Sałatka z kotletami w panierce orzechowej
Składniki:
- filet z kurczaka
- przyprawa do kebaba
- jajko
- zmielone orzechy laskowe
- olej
Mięso pokrój na plastry i przypraw przyprawą do kebaba, możesz użyć także innych przypraw - takich jakie lubisz.
Kawałki mięsa obtocz w jajku i zmielonych orzechach. Następnie ułóż je na blaszce wyłożonej papierem, posmaruj za pomocą pędzelka olejem. Kotlety włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez 25 minut.
Sałatka - mieszanka sałat i rukola, pomidorki, papryka.
Dressing - ćwiartka mango, ćwiartka awokado, 2-3 łyżki oliwy, sól i pieprz, łyżeczka musztardy.
Na talerz ułóż sałatę z pomidorkami i papryką, następnie dodaj pokrojone kotlety i polej dressingiem. To jest takie pyszne, naprawdę polecam.
ależ pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńDziękuje kochana :-)
UsuńWygląda bardzo apetycznie. Musi być smaczne.
OdpowiedzUsuńWyszła przepyszna :-)
UsuńWspaniale wygląda ta sałatka :)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo :-)
UsuńPyszna sałatka Marzenko. A głos już dawno oddany :)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo kochanie :-)
UsuńWygląda zjawiskowo!! Głos oddany i życzę powodzenia!
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo kochana :-)
UsuńNigdy nie robiłam takiej panierki, brzmi smacznie. Jestem ciekawa miny mężą jak mu podam takie kotleciki
OdpowiedzUsuńPolecam bo jest naprawdę pysznie :-)
UsuńJeszcze czegoś takiego nie jadłam, ale z najbliższy weekend nadrobię tą zaległość. Przygotuję potrawę dla wszystkich domowników. Mam nadzieję, że moi krytycy będą zadowoleni i będzie im smakowało. Dziękuję za przepis!:-)
OdpowiedzUsuńPięknie przedstawione zdjęcia. Sałatka brzmi bardzo smacznie
OdpowiedzUsuńW życiu nie pomyślałabym, że panierka orzechowa może być tak smaczna. prezpycha!
OdpowiedzUsuń