Brownie mocno czekoladowe
Dzień dobry. Dzisiaj od samego rana mam dla was coś po prostu obłędnego w smaku. Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam czekoladę i uwielbiam brownie. Takie pełne czekolady, miękkie w środku i chrupiące z zewnątrz, jak dla mnie idealne ciasto do kawki.
Robi się je błyskawicznie i każdy bez problemu sobie z nim poradzi.
Zapraszam, częstujcie się. Mam nadzieję, że będzie wam smakowało.
Polecam wam także inne przepisy na ciasta:
BROWNIE MOCNO CZEKOLADOWE
Składniki:
- 3 jajka
- 150 g cukru pudru
- 200 g masła
- 200 g gorzkiej czekolady
- szczypta soli
- 150 mąki orkiszowej jasnej lub pszennej
dodatkowo - 50 g gorzkiej czekolady na wierzch ciasta
Przygotowanie:
Do garnka przekładamy masło i go roztapiamy. Dodajemy połamaną czekoladę i na małym ogniu gotujemy, cały czas mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy.
Jajka ubijamy na puch, dodajemy cukier puder i dalej miksujemy.
Wlewamy powoli masę czekoladową cały czas miksując na małych obrotach.
Następnie wsypujemy mąkę i miksujemy dosłownie chwilkę, aby składniki się ze sobą połączyły.
Blaszkę (25x25) wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę. Posypujemy po wierzchu pokrojoną czekoladą.
Pieczemy ciasto w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez 30 minut. Po upieczeniu wyciągamy, aby ciasto nieco ostygło i możemy jeść. Mówię wam jakie ono jest pyszne.
Ale pyszności! To coś czego potrzebowałam :D
OdpowiedzUsuńZrobiłam i rzeczywiście "niebo w gębie".
OdpowiedzUsuńCiasto najbardziej idealne do kawy. Pychota.
OdpowiedzUsuńu mnie też brownie :)
OdpowiedzUsuńJa też jestem czekoladoholikiem,więc wpraszam się na ciacho;) pysznie się zapowiada!
OdpowiedzUsuńMam fajny przepis na brownie, ale jakoś nie mogę się do niego zabrać :)
OdpowiedzUsuńOj kuszące. Musze w końcu zrobić takie
OdpowiedzUsuń