Ciasteczka orzechowe bezglutenowe
Obłędne w smaku CIASTECZKA ORZECHOWE !!!!!
Dzień dobry w piątek, jejku jak ten czas leci, przecież dopiero co był poniedziałek. Dzisiaj mam dla was pyszne orzechowe ciasteczka do kawki. Są bardzo łatwe do przygotowania i będą wam smakowały.
Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego dnia.
Polecam wam także inne przepisy na ciasteczka:
CIASTECZKA ORZECHOWE BEZGLUTENOWE
Składniki:
- 200 g migdałów tartych
- 100 g miękkiego masła
- 80 g cukru lub erytrytolu
- 1 jajko
- 150 g orzechów arachidowych solonych
- 100 g miękkiego masła
- 80 g cukru lub erytrytolu
- 1 jajko
- 150 g orzechów arachidowych solonych
Przygotowanie:
Masło zmiksować z cukrem i jakiem. Dodać migdały tarte i wymieszać łyżką lub mikserem. Dodać orzechy i ponownie wymieszać łyżką.
Masę schować do lodówki na godzinę.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą rąk formujemy kulki i układamy je na blaszce, spłaszczamy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 10 minut.
Upieczone ciasteczka zostawiamy na 10 minut na blaszce, następnie przekładamy na kratkę, aby wystygły. Przechowujemy w zamkniętym pojemniku. Te ciasteczka są przepyszne i są bez glutenu. Jeżeli nie macie takich tartych migdałów to możecie zmielić migdały - tak jak na mąkę.
wyjątkowo pyszne!
OdpowiedzUsuńJestem bardzo ciekawa ich smaku. Na pewno są pyszne.
OdpowiedzUsuńPomysłowy ciasteczka!
OdpowiedzUsuńRzeczywiście robi się je szybko!
OdpowiedzUsuńMam migdały i mam w planie ciasteczka
OdpowiedzUsuńJak dla mnie te ciasteczka smakują lepiej niż rewelacyjnie.
OdpowiedzUsuń