Ciasteczka orzechowe bezglutenowe

 



Obłędne w smaku CIASTECZKA ORZECHOWE !!!!!

Dzień dobry w piątek, jejku jak ten czas leci, przecież dopiero co był poniedziałek. Dzisiaj mam dla was pyszne orzechowe ciasteczka do kawki. Są bardzo łatwe do przygotowania i będą wam smakowały.
Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego dnia. 


Polecam wam także inne przepisy na ciasteczka:


CIASTECZKA ORZECHOWE BEZGLUTENOWE


Składniki:

- 200 g migdałów tartych
- 100 g miękkiego masła
- 80 g cukru lub erytrytolu
- 1 jajko
- 150 g orzechów arachidowych solonych

Przygotowanie:

Masło zmiksować z cukrem i jakiem. Dodać migdały tarte i wymieszać łyżką lub mikserem. Dodać orzechy i ponownie wymieszać łyżką. 

Masę schować do lodówki na godzinę. 

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą rąk formujemy kulki i układamy je na blaszce, spłaszczamy. 

Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 10 minut. 

Upieczone ciasteczka zostawiamy na 10 minut na blaszce, następnie przekładamy na kratkę, aby wystygły. Przechowujemy w zamkniętym pojemniku. Te ciasteczka są przepyszne i są bez glutenu. Jeżeli nie macie takich tartych migdałów to możecie zmielić migdały - tak jak na mąkę. 







Komentarze

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.