Gulasz mięsny i drewniane deski jako tło do zdjęć
Dzień dobry. Dzisiaj od samego rana zapraszam was na pyszny obiadek. Moja rodzinka uwielbia takie obiady. Gulasz mięsny możecie podać z ziemniakami, surówkami, ryżem, plackami czy kopytkami. Ja podałam z ziemniakami i surówką z buraków. Mówię wam jakie to było pyszne.
Chciałabym wam także pokazać moje nowe tło do zdjęć - są to drewniane deski, ale deski wyjątkowe. Są to deski rozbiórkowe od @stare_drewno_dobrodrew. Zachęcam was do zajrzenia na stronę i zapoznania się z produktami jakie można uzyskać ze starych desek przy rozbiórkach.
To co robi Adrian jest po prostu piękne. Nie tylko tła do zdjęć a także stoły czy ściany drewniane w domach. Zresztą sami sobie zobaczcie.
Polecam wam także inne przepisy na obiady:
GULASZ MIĘSNY
Składniki:
- 300 g mięsa wołowego
- 300 g łopatki wieprzowej
- 3 marchewki
- 2 cebule
- 2 liście laurowe, kilka ziarenek pieprzu, ziele angielskie
- 300 g pieczarek
- 4 śliwki suszone i 6 suszonych pomidorów i kilka suszonych grzybów
- olej do podsmażenia mięsa
- przyprawa gyros
- bułka do zagęszczenia sosu
- 300 g łopatki wieprzowej
- 3 marchewki
- 2 cebule
- 2 liście laurowe, kilka ziarenek pieprzu, ziele angielskie
- 300 g pieczarek
- 4 śliwki suszone i 6 suszonych pomidorów i kilka suszonych grzybów
- olej do podsmażenia mięsa
- przyprawa gyros
- bułka do zagęszczenia sosu
Przygotowanie:
Mięso kroimy na kawałki. Przyprawiamy przyprawą gyros - zróbcie to dwie godziny przed gotowaniem.
Rozgrzewamy patelnię i wlewamy olej. Podsmażamy mięso partiami na rumiano i przekładamy do garnka - dodajemy do niego liście laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Na tej samej patelni podsmażamy pieczarki i dodajemy do mięsa.
Dodajemy pokrojoną cebulę i marchewkę. Wszystko zalewamy gorącą, przegotowaną wodą. Dodajemy suszone pomidory, śliwki i grzybki.
Gotujemy na małym ogniu ponad 2 godziny.
Po 1,5 godziny dodajemy połamaną bułkę aby zagęścić sos. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ja podałam gulasz z ziemniakami i buraczkami.
Mój mąż uwielbia wszelkiego rodzaju gulasze.
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo kochana 😃
Usuńpyszny gulasz!
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo 😃
UsuńMiska pełna szczęścia i smaku:)
OdpowiedzUsuńZgadzam się. Pozdrawiam cieplutko 😃
UsuńHmm robiłam podobny, ale bez dodania suszonych śliwek. Następnym razem muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńSpróbuj koniecznie. Śliwki nadają taki fajny smak 😃
Usuń