Zapiekane kajzerki z pieczarkami i serem
PYSZNE I SZYBKIE ŚNIADANIE DLA KAŻDEGO !!!
Składniki:
- 6 bułek kajzerek
- 600 g pieczarek
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- kilka plastrów sera żółtego
- sól, pieprz
- łyżka oleju
Pieczarki ścieramy na tarce, paprykę kroimy w drobną kostkę, cebulę tak samo.
Pieczarki i cebulę przekładamy na patelnię z łyżką oleju i dusimy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Bułki kroimy na pół. Wydrążamy środek.
Do pieczarek dodajemy pokrojoną paprykę i mieszamy. Przyprawiamy jeszcze do smaku w razie potrzeby.
super na kolację na ciepło:)
OdpowiedzUsuńJak wyzdrowieję to na pewno skuszę się na takie kajzerki.
OdpowiedzUsuńSuper danie. Można też z grzybami i dużą ilością ketchupu. Pychotka
OdpowiedzUsuńMaruda
Ostatnio właśnie myślałam o czymś podobnym;), czytasz w myślach Kochana?;) a tak serio to bardzo pyszne bułeczki zaproponowałaś:)
OdpowiedzUsuńPychota!
OdpowiedzUsuń