Zapiekanka z ziemniaków i warzyw
ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKÓW I WARZYW
Składniki:
Ziemniaki myjmy i kroimy je na połówki. Gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut. Odcedzamy i przekładamy do naczynia do zapiekania. Dodajemy marchewkę z groszkiem, szparagi, pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i żółtą, szpinak.
Wlewamy olej i wsypujemy przyprawy. Wszystko razem mieszamy.
Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni i pieczemy warzywa przez 30 minut pod przykryciem, następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 10 minut.
Gotowe ziemniaki z warzywami przekładamy do miseczek i posypujemy tartym parmezanem.
Uwielbiam zapiekanki tego typu. Pychota.
OdpowiedzUsuńOstatnio coraz bardziej lubię dania bezmięsne.
OdpowiedzUsuńTeraz najbardziej właśnie smakują nam takie zapiekanki ^_^
OdpowiedzUsuńsmacznie! :)
OdpowiedzUsuńO matko! Takie zapiekanki są genialne na jesienne i zimowe wieczory.
OdpowiedzUsuń