Szparagi pieczone w panierce
Witam się z wami i zapraszam was na coś pysznego. Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam szparagi i teraz jak jest na nie sezon to jem niemal codziennie w różnych daniach. Szparagi w panierce to coś co musicie spróbować bo one są takie pyszne. Przygotujecie je w kilka chwil - do nich polecam sos czosnkowy - petarda. Pozdrawiam was cieplutko i życzę fajnego weekendu.
Polecam wam także inne przepisy na szparagi
Składniki:
- 2 jajka
- duży pęczek szparagów
- panier z ciecierzycy
- sól i pieprz- olej - ja użyłam w sprayu
Przygotowanie:
Do miski wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz, mieszamy. Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końce.
Szparagi obtaczamy w jajku i panierce. Układamy je na blaszce z papierem, papier spryskujemy lub smarujemy olejem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 20 minut. W połowie czasu pieczenia obróciłam szparagi na drugą stronę.
Podałam je z sosem czosnkowym z dodatkiem posiekanej świeżej bazylii. Spróbujcie koniecznie, jestem pewna, że będą wam smakować.
Sos czosnkowy - jogurt naturalny, sól i pieprz, czosnek, świeża bazylia.
Jeżeli nie macie panieru z ciecierzycy możecie użyć bułki tartej, ja polecam domową wersję z suchego chleba - zmiksowaną w blederze lub innym urządzeniu.
świetny pomysł na szparagi!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię szparagi. Są pyszne.
OdpowiedzUsuńPyszności.
OdpowiedzUsuńCiekawy wpis
OdpowiedzUsuńTen przepis jest warty przygotowania
OdpowiedzUsuń