Śliwki pod kruszonką
Składniki:
- duży bakłażan
- suszone oregano i sól
- 250 g pomidorowego sosu lub passaty
- kilka pomidorków koktajlowych
- garść posiekanej świeżej bazylii
- 150 g sera tartego mozzarella
Bakłażan kroimy na plastry. Układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Posypujemy solą i oregano.
Smarujemy sosem lub passatą pomidorową. Układamy przekrojone na pół pomidorki i posypujemy serem.
Zapiekamy w piekarniku 200 stopni przez 20 minut. I już. Mówię wam jakie to jest pyszne.
NAJLEPSZE CIASTO NA ZIMNO - KRÓWKA !!!
Polecam wam także inne przepisy na ciasta
Składniki:
- około 400 g herbatników
- 500 g serka mascarpone
- 220 g śmietany 30%
- 2 łyżki cukru
- puszka kajmaku
- 80 g orzeszków ziemnych solonych
- 60 g czekolady mlecznej
Przygotowanie:
Herbatki układamy na blaszce (28x19). Serek mascarpone przekładamy do miski, dodajemy schłodzoną śmietanę i cukier. Wszystko razem miksujemy na gęsty krem.
Na herbatniki wykładamy 2/3 kremu i układamy ponownie herbatniki. Następnie rozsmarowujemy kajmak i znowu herbatniki. Następnie resztę kremu.
Siekamy orzeszki i posypujemy ciasto. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy 3 łyżki gorącej wody. Mieszamy i czekoladą polewamy ciasto.
Schładzamy w lodówce. Ciacho jest naprawdę przepyszne i jestem pewna, że będzie wam smakowało.
Składniki: