Bakłażan zapiekany z serem i pomidorkami
Składniki:
- duży bakłażan
- suszone oregano i sól
- 250 g pomidorowego sosu lub passaty
- kilka pomidorków koktajlowych
- garść posiekanej świeżej bazylii
- 150 g sera tartego mozzarella
Bakłażan kroimy na plastry. Układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Posypujemy solą i oregano.
Smarujemy sosem lub passatą pomidorową. Układamy przekrojone na pół pomidorki i posypujemy serem.
Zapiekamy w piekarniku 200 stopni przez 20 minut. I już. Mówię wam jakie to jest pyszne.
Nie przepadam za bakłażanem, ale w tej wersji może mi zasmakować.
OdpowiedzUsuńsuper pomysł na letni obiad!
OdpowiedzUsuńTakiego chyba lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuńKocham bakłażana w takiej formie.
OdpowiedzUsuńBakłażan w tym wykonaniu to super pomysł
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie
OdpowiedzUsuń