Ciasto krówka na zimno
NAJLEPSZE CIASTO NA ZIMNO - KRÓWKA !!!
Polecam wam także inne przepisy na ciasta
Składniki:
- około 400 g herbatników
- 500 g serka mascarpone
- 220 g śmietany 30%
- 2 łyżki cukru
- puszka kajmaku
- 80 g orzeszków ziemnych solonych
- 60 g czekolady mlecznej
Przygotowanie:
Herbatki układamy na blaszce (28x19). Serek mascarpone przekładamy do miski, dodajemy schłodzoną śmietanę i cukier. Wszystko razem miksujemy na gęsty krem.
Na herbatniki wykładamy 2/3 kremu i układamy ponownie herbatniki. Następnie rozsmarowujemy kajmak i znowu herbatniki. Następnie resztę kremu.
Siekamy orzeszki i posypujemy ciasto. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy 3 łyżki gorącej wody. Mieszamy i czekoladą polewamy ciasto.
Schładzamy w lodówce. Ciacho jest naprawdę przepyszne i jestem pewna, że będzie wam smakowało.
To jest dopiero niebo dla podniebienia. Pychota.
OdpowiedzUsuńTeż jestem pewna, że ciasto podbije moje podniebienie ;)
OdpowiedzUsuńOj Marzenko takimi pysznymi ciachami kusisz :D Jak tak można ;) ^_^
OdpowiedzUsuńmniam, ale cudo!
OdpowiedzUsuńapetyczne mniammm
OdpowiedzUsuńTakie ciasta są idealne na lato :)
OdpowiedzUsuńNajlepsze jakie jadlam
OdpowiedzUsuń