Pieczone pomidory z czosnkiem i oliwą
MUSICIE SPRÓBOWAĆ PIECZONYCH POMIDORÓW !!! SĄ TAKIE PYSZNE
Witam się z wami i zapraszam na coś pysznego. Ostatnio piekę takie pomidorki dwa, trzy razy w tygodniu i jem codziennie. Dodaje do zup, sosów, sałatek, wykorzystuję na kanapki. Smakują rewelacyjnie, pieczone pomidorki są rewelacyjne w smaku i bardzo zdrowe. Koniecznie spróbujcie.
Pozdrawiam was cieplutko i życzę cudownego dnia.
Polecam wam także inne przepisy z pomidorami
PIECZONE POMIDORY Z CZOSNKIEM I OLIWĄ
Składniki:
- 500 g pomidorków koktajlowych
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- szczypta soli i pieprzu
- łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- szczypta soli i pieprzu
- łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
Przygotowanie:
Pomidorki kroimy na pół i wrzucamy je do naczynia do zapiekania. Dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, oliwę, sól i pieprz oraz pomidory suszone (tak dla pewności - te pomidorki są w formie przyprawy, bardzo je lubię i zawsze mam w kuchni). Mieszamy. Wkładamy do piekarnika - 200 stopni/ góra dół i pieczemy 25 minut. I już gotowe. A jakie pyszne. Nie można im się oprzeć. Na kanapki, do sałatki, do pizzy, zapiekanek, sosów czy zup.
Już czuję ten smak. Pychota!
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo kochana :-)
Usuńach,. ależ pyszne!
OdpowiedzUsuńDziękuje Madziu i pozdrawiam :-)
UsuńPyszne i aromatyczne. Doskonałe <3
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo Kasiu i pozdrawiam :-)
UsuńPyszne, świetne, szybkie - zrobiłam i zachęcam. Dziękuję Marzenko za kolejną kulinarną inspirację :)
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo kochana :-) pozdrawiam cieplutko
UsuńPieczone pomidorki koktajlowe z oliwą to moje smaki. Świetne :)
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo :-)
Usuń