Sernik z czekoladą i frużeliną wiśniową
NAJLEPSZY SERNIK JAKI DO TEJ PORY ZROBIŁAM !!! SMAKUJE OBŁĘDNIE
Witam się z wami w poniedziałek i od rana zapraszam na obłędny w smaku sernik. Powiem wam, że wiele osób go już próbowało bo przepis na niego pojawił się najpierw na moim instagramie i każdy kto go próbował jest zakochany w tym smaku. Wam także go polecam. Przepis jest bardzo łatwy do przygotowania i każdemu wyjdzie bez problemu.
Do sernika użyłam gotowej frużeliny wiśniowej, ale jak jej nie macie to możecie dodać jakiś dżem czy owoce lub zrobić sobie frużelinę sami. Zapraszam, częstujcie się.
Frużelinę wiśniową kupicie w sklepie SFD, z moim kodem MANIUSIA10 macie zniżkę -10% na wszystkie produkty Allnutrition i SFD Nutrition. Zachęcam was do zakupów, bo są także frużeliny o innych smakach jak i wiele innych super produktów. Produkty są bez cukru, bez oleju palmowego a frużelina to aż 80% owoców w żelu. Tak więc polecam wszystkim.
Polecam także inne przepisy na serniki
SERNIK Z CZEKOLADĄ I FRUŻELINĄ WIŚNIOWĄ
Składniki:
ciasto
- 400 g mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g cukru
- szczypta soli
- 1 jajko + 1 żółtko
- 200 g zimnego masła
masa serowa
- 2 jajka
- 100 g cukru
- 1 kg twarogu z wiaderka
- 1 budyń waniliowy
- płaska łyżka mąki ziemniaczanej
dodatkowo - 400 g frużeliny wiśniowej i 50 g czekolady gorzkiej lub mlecznej
- 400 g mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g cukru
- szczypta soli
- 1 jajko + 1 żółtko
- 200 g zimnego masła
masa serowa
- 2 jajka
- 100 g cukru
- 1 kg twarogu z wiaderka
- 1 budyń waniliowy
- płaska łyżka mąki ziemniaczanej
dodatkowo - 400 g frużeliny wiśniowej i 50 g czekolady gorzkiej lub mlecznej
Przygotowanie:
Ciasto - wszystkie składniki wkładamy do misy miksera i wyrabiamy - za pomocą motylka, lub zagniatamy ciasto ręcznie. Ciasto dzielimy na trzy części - dwie części przekładamy na blaszkę (28x19) i lekko dociskamy a jedną cześć chowamy do woreczka i do zamrażalnika.
Masa serowa - do misy miksera wkładamy twaróg, wbijamy jajka, wsypujemy budyń i mąkę ziemniaczaną, cukier. Miksujemy chwilkę aby składniki się połączyły i dodajemy posiekaną czekoladę.
Przelewamy na ciasto. Wykładamy frużelinę i rozprowadzamy ją na całej powierzchni delikatnie - na koniec jeszcze przejeżdżamy patyczkiem. Następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach pozostałą cześć ciasta (z zamrażalnika).
Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 1 godzinę (grzanie góra/dół). Po upieczeniu wyciągamy i odstawimy do wystudzenia. Możemy włożyć po godzinie do lodówki wówczas szybciej się schłodzi i będzie można już jeść. Sernik jest po prostu obłędny w smaku.
Wpis powstał we współpracy reklamowej z SFD.
no to ja się częstuję!
OdpowiedzUsuńSmacznego kochana :-)
UsuńMały kawałek tak smacznie zapowiadającego się ciacha jeszcze nikomu nie zaszkodził ;)
OdpowiedzUsuńAleż oczywiście, że nie zaszkodzi :-) smacznego
UsuńSuperr !! :)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo Iwonko :-)
Usuńa ile tej posiekanej czekolady do masy serowej trzeba dodac,pozdrawiam Ella-:))
OdpowiedzUsuńJest w przepisie :-)
Usuńoj juz widze,dziekuje-:)) Ella
OdpowiedzUsuńProszę bardzo :-) pozdrawiam
UsuńTo musi być niebiański smak! Brzmi jak poezja!
OdpowiedzUsuńJest obłędne w smaku, polecam :-)
Usuńwoow wspaniały sernik
OdpowiedzUsuńmmmmm, ależ on wygląda ten sernik, pychota!
OdpowiedzUsuńCudowny sernik Marzenko
OdpowiedzUsuń