Kanapki z serem pleśniowym i figą
Dzień dobry. Chciałabym was dzisiaj zaprosić na moje ukochane śniadanie, połączenie sera pleśniowego z figą i miodem smakuje wyjątkowo dobrze. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście takie połączenia smaków na kanapkach to zachęcam was do spróbowania.
Jestem pewna, że będzie wam smakowało.
Pozdrawiam was cieplutko i życzę miłego dnia i smacznego.
Polecam wam także inne przepisy na śniadania
KANAPKI Z SEREM PLEŚNIOWYM I FIGĄ
Składniki:
- kilka kromek chleba - najlepiej takiego domowego
- ser pleśniowy
- świeże figi
- miód lub syrop z agawy
Przygotowanie:
Ser pleśniowy kroimy na plasterki, tak samo figi.
Ser układamy na chlebie, dodajemy plasterki fig i wszystko polewamy miodem lub syropem z agawy.
Figi super smakują także w towarzystwie twarożku, sera owczego i orzechów włoskich.
pyszne jesienne śniadanko!
OdpowiedzUsuńWow, takich kanapek jeszcze nie jadłam. Ale fajne.
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie smaków
OdpowiedzUsuńto ja poproszę tylko z miodem i figami, bo nie przepadam za serem pleśniowym...ale bardzo ładnie prezentuje się Twoje śniadanko Marzenko:)
OdpowiedzUsuńO matko, te kanapki prezentują się obłędnie!
OdpowiedzUsuńPierwszy raz słyszę o takim połączeniu, a muszę przyznać, że wygląda naprawdę dobrze!
OdpowiedzUsuń