Gofry z orzechami
Gofry ze zmielonymi orzechami polecają się na deser do kawki lub na śniadanko. Spróbujcie koniecznie jakie są pyszne, wychodzą takie chrupiące i fajnie smakują na drugi dzień, możecie sobie także je zamrozić na potem.
Pozdrawiam was cieplutko i życzę miłego dnia.
GOFRY Z ORZECHAMI
Składniki:
- 120 ml oleju
- 520 ml wody
- 15 g proszku do pieczenia
- 300 g mąki orkiszowej jasnej lub pszennej
- 150 g mąki ziemniaczanej
- 150 g zmielonych orzechów laskowych lub innych orzechów
Jajka miksujemy w misce z erytrytolem. Wlewamy olej i wodę, ponownie miksujemy. Wsypujemy mąkę orkiszową, ziemniaczaną i zmielone orzechy.
Ponownie wszystko miksujemy, aby składniki się ze sobą połączyły. Odstawiamy ciasto na 20 minut.
Rozgrzewamy gofrownicę, łyżką nalewamy porcję ciasta i pieczemy gofry. Upieczone gofry przekładamy na kratkę - to bardzo ważne, będą potem super chrupiące.
Takich gofrów jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńSą pyszne, spróbuj Wioluś
UsuńMuszą być przepyszne, ale boję się o zęby ;)
OdpowiedzUsuńSpróbuj :-) bez obaw
UsuńGofry bardzo rzadko jadam, ale na takiego bym się skusiła, z przyjemnością. :)
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo Kinguś :-) pozdrawiam
UsuńSmakowicie! Mój mąż bardzo lubi gofry. :)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo :-)
Usuń