Ciasteczka bezglutenowe

 


PYSZNE I CHRUPIĄCE CIASTECZKA BEZGLUTENOWE !!!!

Dzień dobry. Dzisiaj mam dla was przepis na ciasteczka bezglutenowe, wiele osób mnie o nie prosiło w wiadomościach, więc proszę bardzo. 
Ciasteczka są przepyszne, chrupiące, przechowujcie je w szklanym słoiku lub zamykanym pojemniku. 

Smacznego i miłego dnia. 


Polecam wam także inne przepisy na ciasteczka:

Składniki:

- 120 g mieszanki bezglutenowej do ciast 
- 130 g mielonych orzechów laskowych (lub innych)
- 120 g masła
- 1 jajko
- 80 g cukru trzcinowego lub innego
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 70 g czekolady gorzkiej lub mlecznej
- garść posiekanych migdałów

Przygotowanie:

W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy cukier i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut, aby masło przestygło. 

Dodajemy zmielone orzechy, mąkę bezglutenową, jajko, proszek i wszystko razem mieszamy. Następnie dodajemy posiekaną czekoladę i orzechy. 

Chowamy masę na pół godzimy do lodówki. 

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia a piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. 

Za pomocą dłoni formujemy kulki wielkości orzecha i układamy na blaszce. 

Pieczemy 15-17 minut. Upieczone ciasteczka zostawiamy na chwilkę na blaszce, następnie przekładamy na kratkę, aby wystygły. Zrobią się wówczas twardsze. Przechowujemy w zamkniętym pojemniku. 






Komentarze

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.