Ciasteczka bezglutenowe
Składniki:
- 120 g mieszanki bezglutenowej do ciast
- 130 g mielonych orzechów laskowych (lub innych)
- 120 g masła
- 1 jajko
- 80 g cukru trzcinowego lub innego
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 70 g czekolady gorzkiej lub mlecznej
- garść posiekanych migdałów
Przygotowanie:
W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy cukier i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut, aby masło przestygło.
Dodajemy zmielone orzechy, mąkę bezglutenową, jajko, proszek i wszystko razem mieszamy. Następnie dodajemy posiekaną czekoladę i orzechy.
Chowamy masę na pół godzimy do lodówki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia a piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Za pomocą dłoni formujemy kulki wielkości orzecha i układamy na blaszce.
Na pewno są pyszne, bo wyglądają rewelacyjnie.
OdpowiedzUsuńurocze!
OdpowiedzUsuńWłaśnie przeszłam na dietę. Z chęcią spróbuję
OdpowiedzUsuńZ miłą chęcią je zrobię, tak pysznie wyglądają. :)
OdpowiedzUsuńFajne ciasteczka
OdpowiedzUsuńświetne są te ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńApetycznie się prezentują
OdpowiedzUsuń