Omlety biszkoptowe z kremem i owocami
OMLETY Z KREMEM I OWOCAMI
Chodź poczęstuje się czymś obłędnie pysznym. Mówię ci jakie to jest dobre, naprawdę nie można przejść obojętnie bez chociażby spróbowania małego kęsa, ale spokojnie możesz zjeść całego omleta a nawet dwa.
Składniki:
Na blaszkach z papierem nakładaj porcjami ciasto tworząc koła. Mi wyszło 11 sztuk omlecików. Piecz w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika za pomocą noża lub łopatki zdejmij ostrożnie omlety i złóż je na pół, ułóż w naczyniu obok siebie aby nabrały odpowiedniego kształtu.
Krem - 250 g mascarpone zmiksuj z 250 g śmietany 30% i 2 łyżkami cukru pudru. Dodaj na koniec łyżkę soku z cytryny. Kremem napełnij omlety i dodaj owoce - u mnie truskawki i borówki. Dodałam jeszcze listek mięty i posypałam cukrem pudrem. I już obłędnie pyszny deser gotowy.