Deser karpatka z wiśniami
DESER KARPATKOWY
Dzień dobry moje kochane słoneczka. Zapraszam was dzisiaj na obłędny deser, który zrobicie w kilka minut. A jaki jest pyszny, mówię wam - będzie smakował wszystkim. Częstujcie się.
Składniki:
- opakowanie groszku ptysiowego
- wiśnie we własnym soku
- krem budyniowy - do garnka wlewamy 750 ml mleka i 150 g cukru oraz 100 g masła i podgrzewamy, aż masło i cukier się rozpuści.
W pozostałych 250 ml mleka rozpuszczamy 2 budynie waniliowe, dodajemy jajko czubatą łyżkę mąki pszennej i ziemniaczanej i dokładnie wszystko mieszamy, najlepiej trzepaczką. Masę przelewamy do mleka i gotujemy, aż zgęstnieje.
Do szklaneczek wsypujemy groszek ptysiowy, krem budyniowy, wiśnie i znowu groszek. Na wierzch po łyżce kremu i wisienki.
Ten deser jest przepyszny. Oczywiście możecie także zrobić w wersji ciasta w tortownicy. Pozdrawiam was cieplutko i życzę miłego dnia.
Pyszny deserek. Jeden, no może dwa bym przygarnęła
OdpowiedzUsuńRewelacyjny pomysł na deser. Pychota.
OdpowiedzUsuńŚwietna wersja karpatkowego deseru!
OdpowiedzUsuńWygląda bajecznie!
OdpowiedzUsuńNo nie! Marzenko jak możesz tak kusić? Doskonały deser i taki uroczy 🙂
OdpowiedzUsuńO, akurat zalega mi gorszek ptysiowy - dziękuję za inspirację :)
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie. w takiej wersji nie robiłam karpatki
OdpowiedzUsuńAle super wygląda ten deser! Zapisuje przepis
OdpowiedzUsuńTwój deser wygląda absolutnie apetycznie! Świetny na lato.
OdpowiedzUsuńSuper deser i jaki prosty w wykonaniu. Dzięki za inspirację. :)
OdpowiedzUsuń