Kurczak z mieszanką chińską i ryżem
Cześć. Zapraszam cię dzisiaj na pyszny i szybki obiadek, jestem pewna, że będzie ci smakował.
KURCZAK Z MIESZANKĄ CHIŃSKĄ
[współpraca partnerska]
Obiad przygotowałam w jednym garnku, woku/patelni Kohersen. Jest to duży 5 l wok z powłoką DIAMONT z serii Black Cube. Przygotujecie w nim różne dania obiadowe czy nawet przetwory - dżemy, sosy. Jest bardzo odporny na zarysowania, w zestawie z pokrywką szklaną. Super rozprowadza się w nim ciepło i nic nie przywiera.
Potrawy przygotujecie w nim błyskawicznie. Naprawdę wam polecam tą serię, używam jej w kuchni już od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolona.
Składniki:
- 600 g filetu z kurczaka
- 2 opakowania mieszanki chińskiej
- puszka mleczka kokosowego
- przyprawa gyros
- słodka i ostra papryka
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy przyprawą gyros, słodką i ostrą papryką.
Mięso podsmażamy na oleju. Do mięsa dodajemy mieszankę chińską i dodajemy szklankę wody.
Dusimy. Na koniec wlewamy mleczko kokosowe i jeszcze chwilkę gotujemy.
Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Moja potrawa jest lekko ostra. Podałam ją z ugotowanym ryżem i posypałam natką pietruszki.
Bardzo lubię takie jedzonko. Pychota.
OdpowiedzUsuńMniam,pyszna propozycja 😀
OdpowiedzUsuńDawno takiego nie robiłam. Bardzo lubię tą mieszankę
OdpowiedzUsuńAle pyszności :) Nie wiedziałam, że mają też patelnie… mam ich multicooker i super ławto się gotuje :) Teraz codziennie na stół wjeżdża smaczny obiad czasem ciacho, a nie jak wcześniej gotowce z knajpy.
OdpowiedzUsuń