Pieczony ser camembert z pomidorkami

 


PIECZONY SER CAMEMBERT Z POMIDORKAMI 

Dzień dobry moje kochane słoneczka. Zapraszam was dzisiaj na mega pyszne śniadanko, częstujcie się bo to jest takie pyszne, że nie można się oprzeć przed zjedzeniem prawie wszystkiego samemu  - no chyba, że podzielicie się z mężem, ale jak coś to wcale nie musicie.

Składniki:

- kilka pomidorków koktajlowych
- 2 wyciśnięte ząbki czosnku 
- ser camembert
-  łyżka oliwy
- łyżeczka czosnku niedźwiedziego

dodatkowo - żurawina i bagietka 

Do naczynia wkładamy ser camembert i nacinamy go, smarujemy oliwą wymieszaną z czosnkiem niedźwiedzim. Układamy dookoła pokrojone na pół pomidorki i wyciśnięty czosnek. Zapiekamy w 180 stopniach przez 20 minut. Podajemy z żurawiną i bagietkami.

Smacznego wam życzę i miłego dnia.






Komentarze

  1. Muszę wypróbować, bo do tej pory robiłam tylko z żurawiną albo z mango.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda pysznie! Nigdy w życiu takiego nie jadłam

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychota! Camembert i pomidorki to zawsze udane połączenie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda przepysznie. Nikt nie przejdzie obojętnie

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.