Ciasto cytrynowe
MAŚLANE CIASTO CYTRYNOWE
Pyszne, cytrynowe, wilgotne ciasto poleca się do porannej kawki, musicie go spróbować, zakochacie się w tym smaku. Ciasto jest bardzo proste do przygotowania i zawsze wychodzi.
Pozdrawiam was cieplutko i życzę pięknego weekendu.
Składniki:
Do miski wkładam miękkie masło i miksuje je z cukrem 5 minut. Następnie dodaje po 1 jajku cały czas miksując, wlewam sok z cytryny i dodaje skórkę.
Następnie porcjami dostaje mąkę wymieszaną z proszkiem. Miksuje chwilkę do połączenia składników.
Tortownicę (26 cm) wykładam papierem - tylko spód i wykładam ciasto. Piekę w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez 40-45 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto polewam lukrem - cukier puder mieszam z sokiem z cytryny. Polecam wam to ciasto, jest obłędne w smaku.
Takie ciasto uwielbiam jeść do popołudniowej kawki.
OdpowiedzUsuńKocham takie cytrynowe ciasta, super :)
OdpowiedzUsuńBrzmi obłędnie!!
OdpowiedzUsuńPycha! Moje ulubione ciasto
OdpowiedzUsuńBardzo lubię cytrynowe smaki. :) Dzięki za podzielenie się przepisem
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda. Jeszcze sama takiego nie piekłam
OdpowiedzUsuńProste przepisy są zawsze najlepsze, a to ciasto wydaje się być doskonałym przykładem.
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciasta, które zawsze wychodzą. 😊 To wygląda naprawdę pysznie.
OdpowiedzUsuńPysznie i aromatycznie! :)
OdpowiedzUsuń