Placki twarogowe z frużeliną jabłkową



Dzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na pyszne śniadanie, zrobiłam placki twarogowe i podałam je z frużeliną jabłkową. To jest takie pyszne. 

Częstujcie się, smacznego i miłego dnia. 

[reklama]

Frużelinę kupicie w sklepie SFD - z moim kodem MANIUSIA10 macie -10% zniżki na wszystkie produkty Allnutrition i SFD Nutrition. 



PLACKI TWAROGOWE Z FRUŻELINĄ JABŁKOWĄ


Składniki:

- 500 g twarogu (ja użyłam z wiaderka)
- 2 jajka
- 150 g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Do miski przekładam twaróg, dodaje jajka i mieszam widelcem. Następnie dodaje mąkę i proszek i ponownie mieszam widelcem. Nie ma potrzeby używania miksera. Możecie także dać odrobinę cukru lub erytrytolu (ja nie daje bo lubię zjeść takie placki zarówno w wersji na słodko jak i wytrawnie, nadrabiam dodatkami).

Nabieram łyżką porcję ciasta i zwilżonymi dłońmi w wodzie formuje placki i układam je na rozgrzanej i lekko natłuszczonej patelni. Smażę ja na małym ogniu pod przykryciem - dajcie plackom czas, smażcie na małym ogniu aż się zarumienią z dwóch stron i pięknie urosną. 

Usmażone placki przekładam na talerze - mi wyszło 12 sztuk - podaje z frużeliną jabłkową z przyprawami korzennymi i płatkami migdałów. Częstujcie się.  






Komentarze

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.