Zupa pieczarkowa z makaronem
Dobry wieczór. Mam dla was dzisiaj pyszną zupkę pieczarkową z makaronem, wiem, że będzie wam smakowała. My uwielbiamy zupy i gotuje je naprawdę bardzo często, zupy mogę jeść nawet na śniadanie czy kolację. Spróbujcie koniecznie. Taką zupkę możecie także przygotować na świąteczny stół.
Pozdrawiam i życzę wam spokojnego wieczorku.
ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM
Składniki:
- 400 g pieczarek
- 3 marchewki
- pietruszka, seler
- por, cebula
- 3 l bulionu lub wody
- sól, pieprz, domowa jarzynka
- 200 g makaronu
- koperek
- 100 ml śmietanki 12%
- łyżka masła
- 3 marchewki
- pietruszka, seler
- por, cebula
- 3 l bulionu lub wody
- sól, pieprz, domowa jarzynka
- 200 g makaronu
- koperek
- 100 ml śmietanki 12%
- łyżka masła
Przygotowanie:
Do garnka wkładam masło, pokrojone marchewki, seler, pietruszkę, w kostkę por i cebulę. Dodaje liść laurowy i ziarenka pieprzu, sól i jarzynkę. Podsmażam i zalewam bulionem lub wodą. Gotuje.
Podsmażam pieczarki i dodaje do zupy, wsypuje suchy makaron i gotuje.
Do śmietanki wsypuje sól i pieprz, wlewam kilka łyżek zupy, mieszam i wlewam do garnka.
Dodaje koperek i zupa jest gotowa. Pyszna i mogę jeść codziennie serio. Zresztą cała moja rodzinka kocha zupy.
Miłego dnia wam życzę i dużo uśmiechu.
Przyznam, że dawno nie jadłam takiej zupy. Pychota.
OdpowiedzUsuńCzęsto gotuję, tylko daję inny makaron, tzn kształt.
OdpowiedzUsuńDawno nie gotowałam takiej zupy. Aż naszła mnie ochota
OdpowiedzUsuń