Ciasto francuskie zapiekane z pieczarkami, szynką i serem
Uwielbiam ciasto francuskie. W kilka chwil można z niego wyczarować prawdziwe cuda na słodko i wytrawnie. Dzisiaj mam dla was taką pyszną propozycję na obiad lub kolację, świetnie się sprawdzi także na spotkanie z przyjaciółmi.
Miłego dnia.
CIASTO FRANCUSKIE ZAPIEKANE Z PIECZARKAMI, SZYNKĄ I SEREM
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 5 pieczarek
- 1 cebula
- 6 plastrów szynki
- 6 plastrów sera żółtego
- jajko do posmarowania ciasta
- garść sezamu
- 2 łyżki ketchupu
Przygotowanie:
Ciasto francuskie przełóż na blaszce z papierem. Połowę ciasta posmaruj ketchupem.
Pieczarki pokrój na plasterki, tak samo cebulę i podsmaż na patelni. Ułóż na połowie ciasta.
Ułóż tak samo szynkę i ser. Przykryj drugą częścią ciasta a brzegi dociśnij widelcem.
Posmaruj rozbełtanym jajkiem. Ponacinaj nożem. Posyp sezamem.
Piecz w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 25-30 minut, aż ciasto się ładnie zarumieni. I już gotowe.
Podawaj z surówkami lub sosem. Smacznego.
uwielbiam ciasto francuskie w każdym wydaniu :)
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja.
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie. Na pewno jest bardzo smaczne.
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja, ja robię z szynką, serem i brokułem
OdpowiedzUsuńPysznie Kochana! Wyglądają bajecznie! 😍
OdpowiedzUsuńBardzo pomysłowe wykonanie. Pyszne i proste,takie pomysły są zawsze w cenie 🙂
OdpowiedzUsuńCiasto francuskie zawsze mam w zanadrzu i nowy przepis z przyjemnością wypróbuję. :)
OdpowiedzUsuńBędę musiała spróbować. Myślę że będzie smakowało
OdpowiedzUsuńSmaczny pomysł na kolację. Nie jadłam jeszcze tego
OdpowiedzUsuń