Domowa granola z miodem
Dobry wieczór. Mam dla ciebie dzisiaj mój ulubiony przepis na domową granolę. Uwielbiam ją jako dodatek do jogurtu, maślanki czy kefiru, super się sprawdza także jako dodatek do deserów. Możesz ją podać z mlekiem jak lubisz, stanowi super pyszne i pożywne śniadanie.
Ja zawsze przygotowuje sama granolę w domu, bo mam kontrolę nad składnikami jakie się w niej znajdują i dodaje do niej to co lubię.
Spróbuj koniecznie bo przygotowanie takiej granoli jest naprawdę proste. Ja do swojej dodałam miód z liofilizowaną pomarańczą.
[wpis sponsorowany/reklama]
Miód kupicie w sklepie SFD - z moim kodem MANIUSIA10 macie -10% zniżki na wszystkie produkty Allnutrition i SFD Nutrition.
Składniki:
- 600 g płatków owsianych
- 160 g różnych orzechów
- 3 łyżki miodu z liofilizowaną pomarańczą
- 2 łyżki mieszanki ziaren
- 1 łyżka oleju
Przygotowanie:
Wszystko razem mieszam i wykładam na blaszkę z papierem. Piekę w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 30 minut (mieszam co 10 minut).
Dodaje jeszcze ulubione bakalie - pokrojone morele suszone i suszoną żurawinę. Mieszam i przekładam do słoika.
Podaje z jogurtem, mlekiem, kefirem, można dodać jeszcze świeże owoce, czekoladę.
Smacznego wam życzę i miłego wieczorku.
Wygląda przepysznie. Uwielbiam takie jedzonko.
OdpowiedzUsuńDawno nie robiłam granoli, a ostatnio za mną chodzi takie śniadanko...
OdpowiedzUsuń