Roladki z ciasta francuskiego

 


Dzień dobry. Mam dla was dzisiaj szybki i pyszny pomysł na przekąskę, super się sprawdzi na świątecznym stole lub podczas spotkania z przyjaciółmi a przed nami Sylwester i karnawał. 
Potrzebujesz tylko ciasto francuskie i kilka dodatków, które możesz dowolnie zmieniać, można z powodzeniem wykorzystać to co masz w lodówce. 

[wpis sponsorowany/reklama]

Roladki upiekłam w moim nowym pomocniku kuchennym piekarniku powietrznym Starlyf Air Oven. Możecie sobie go zobaczyć pod tym linkiem
Piekarnik powietrzny pozwoli ci przygotować dania szybko i bez tłuszczu. Upiecze mięso, ryby, zapiekanki czy warzywa, ugotuje, wysuszy owoce czy warzywa a także zioła, przygotuje ciasta, ciasteczka i desery, odmrozi i podgrzeje dania. W zasadzie możesz w nim przygotować prawie wszystko, możliwości jest mnóstwo i nic cię tutaj nie ogranicza. 

Mam też dla ciebie super zniżkę na zakup tego piekarnika z kodem KulinarnaManiusia masz aż -200 zł. Zniżka jest ważna do końca stycznia 2024 roku.

Składniki:

- opakowanie ciasta francuskiego
- czerwone pesto
- plastry sera żółtego
- plastry szynki
- jajko do posmarowania
- sezam do posypania

Przygotowanie:

Ciasto francuskie posmaruj czerwonym pesto, ułóż plasterki sera i szynki. 

Zawiń ciasto ja roladę i pokrój na kawałki. Ułóż na blaszce z papierem do pieczenia nadzieniem na blaszkę i lekko spłaszcz. 

Posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp sezamem. 

Piecz w piekarniku powietrznym przez 20 minut w 180 stopniach. 









Komentarze

  1. Przyznam, że dawno nie jadłam ciasta francuskiego.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, ciasto francuskie uwielbiam. Przepis wezmę pod uwagę na Sylwestra. :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.