Roladki z ciasta francuskiego
Dzień dobry. Mam dla was dzisiaj szybki i pyszny pomysł na przekąskę, super się sprawdzi na świątecznym stole lub podczas spotkania z przyjaciółmi a przed nami Sylwester i karnawał.
Potrzebujesz tylko ciasto francuskie i kilka dodatków, które możesz dowolnie zmieniać, można z powodzeniem wykorzystać to co masz w lodówce.
[wpis sponsorowany/reklama]
Roladki upiekłam w moim nowym pomocniku kuchennym piekarniku powietrznym Starlyf Air Oven. Możecie sobie go zobaczyć pod tym linkiem.
Piekarnik powietrzny pozwoli ci przygotować dania szybko i bez tłuszczu. Upiecze mięso, ryby, zapiekanki czy warzywa, ugotuje, wysuszy owoce czy warzywa a także zioła, przygotuje ciasta, ciasteczka i desery, odmrozi i podgrzeje dania. W zasadzie możesz w nim przygotować prawie wszystko, możliwości jest mnóstwo i nic cię tutaj nie ogranicza.
Mam też dla ciebie super zniżkę na zakup tego piekarnika z kodem KulinarnaManiusia masz aż -200 zł. Zniżka jest ważna do końca stycznia 2024 roku.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- czerwone pesto
- plastry sera żółtego
- plastry szynki
- jajko do posmarowania
- sezam do posypania
Przygotowanie:
Ciasto francuskie posmaruj czerwonym pesto, ułóż plasterki sera i szynki.
Zawiń ciasto ja roladę i pokrój na kawałki. Ułóż na blaszce z papierem do pieczenia nadzieniem na blaszkę i lekko spłaszcz.
Posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp sezamem.
Piecz w piekarniku powietrznym przez 20 minut w 180 stopniach.
Przyznam, że dawno nie jadłam ciasta francuskiego.
OdpowiedzUsuńMniam, ciasto francuskie uwielbiam. Przepis wezmę pod uwagę na Sylwestra. :)
OdpowiedzUsuń