Jajka faszerowane szynką
JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ
Uwielbiam faszerowane jajka i na moim blogu jest dość dużo przepisów na nie, możecie sobie zobaczyć tutaj. Cała moja rodzinka je uwielbia i pojawiają się na śniadaniowym stole co najmniej raz w tygodniu. Super się sprawdzają także na imprezach, koniecznie spróbujcie takiej wersji. Ja użyłam w przepisie szynki drobiowej a ty możesz użyć jaką lubisz lub jaką akurat masz w lodówce.
Życzę ci smacznego i miłego dnia.
Składniki:
- 8 ugotowanych jajek
- 100 g szynki - u mnie drobiowa
- 2-3 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- sól i pieprz
- do dekoracji papryka i szczypiorek
Przygotowanie:
Jajka kroje na pół i wyciągam żółtka. Dodaje pokrojoną bardzo drobno szynkę, przyprawy, majonez i musztardę. Rozdrabniam widelcem i mieszam.
Napełniam połówki białka i układam na talerzu. Dekoruje pokrojoną papryką i szczypiorkiem.
Jajka faszerowane to klasyk! Twoja wersja z szynką drobiową wygląda bardzo smakowicie, warto spróbować na Wielkanoc.
OdpowiedzUsuńBędę musiała spróbować. Zrobię je na święta.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie faszerowane jajka.
OdpowiedzUsuńWyglądają wiosenne i smacznie. Będą ładnie wyglądały na świątecznym stole.
OdpowiedzUsuńTo wygląda pysznie! Uwielbiam faszerowane jajka, a te z szynką brzmią naprawdę smakowicie. Dziękuję za przepis! 😊🍳 Warto spróbować i eksperymentować z różnymi wersjami nadzienia. Pozdrawiam i życzę udanej kulinarnych przygód!
OdpowiedzUsuńFajnie, że podajesz przepisy elastyczne i można je modyfikować. U mnie w domu też uwielbiają faszerowane jajka, więc na pewno skorzystam z Twojej propozycji.
OdpowiedzUsuńNie robiłam nigdy takich. Zainspirowała mnie, będą na święta.
OdpowiedzUsuńZamierzam je zrobić. Jeszcze nie jadłam takich jajek.
OdpowiedzUsuńIdealne na świąteczny stół!
OdpowiedzUsuń