Sernik na zimno kokosowy
[wpis sponsorowany/reklama]
Jak wybrać najlepsze opakowania cukiernicze?
Trwałe i estetyczne opakowania cukiernicze to niezbędny
element wyposażenia każdej kawiarni, cukierni czy sklepu z wypiekami. Ich wybór
ma duże znaczenie w kontekście odpowiedniego zabezpieczenia zawartości.
Przygotowaliśmy krótką charakterystykę pudełek cukierniczych - sprawdź, czym
się kierować przy ich wyborze!
Opakowania dla cukiernictwa produkuje się z różnych
materiałów. Najczęściej jest to tektura lita, tektura falista lub tworzywo
sztuczne.
Tektura lita to bardzo wszechstronny materiał, który doskonale nadaje się na
opakowania cukiernicze. Co ważne, posiada atesty spożywcze
dopuszczające do bezpośredniego kontaktu z żywnością. Z tektury litej
produkowane są nie tylko pudełka cukiernicze, ale także
podkłady pod torty. Materiał ten może być dodatkowo powleczony od środka folią
spożywczą, co:
Niektóre pudełka z tektury litej mają dodatkowo foliowe okienko, które
pozwala wyeksponować zawartość. Wybierając opakowania cukiernicze dostępne
na Polmarkus,
zwróć uwagę na gramaturę papieru, czyli grubość. Najlepiej wybierać karton lity
o średniej gramaturze 300 GSM.
Kolejnym stosowanym do produkcji opakowań cukierniczych materiałem
jest tektura falista. Z niej tworzone są np. zbiorcze pudełka
cukiernicze na pączki lub pudełka na piętrowe torty. Szybko i łatwo
można je złożyć bez użycia dodatkowych materiałów łączących. I co istotne,
umożliwiają piętrowe przechowywanie wypieków.
Plastikowe opakowania dla cukierni to ciekawa alternatywa
dla produktów kartonowych. Tego typu pudełka wykonuje się z polietylenu. Ich
największe atuty to:
Wybór odpowiedniego materiału kupowanych opakowań cukierniczych do swoich
wypieków jest oczywiście ważny, ale warto rozpatrzyć także inny aspekt - ich
estetykę. Opakowania dla cukiernictwa dostępne są w wariantach
z nadrukiem i bez nadruku. Te drugie są bardziej uniwersalne. Służą przede
wszystkim do bezpiecznego transportu wyrobów cukierniczych. Pudełko z nadrukiem
zaś to dobra opcja przede wszystkim ze względu na większą estetykę. Może być to
także okolicznościowa grafika związana ze ślubem, komunią, urodzinami lub
jakąkolwiek inną okazją. Ozdobne opakowanie ma duże znaczenie, jeśli chcesz
wręczyć ciasto jako prezent. W takiej sytuacji efektowne pudełko
cukiernicze zrobi „dobre pierwsze wrażenie”.
Opakowania dla cukiernictwa są dostępne w wielu kształtach
i rozmiarach. Dzięki temu możesz dopasować je do konkretnego wypieku. W
sprzedaży znajdziesz:
Różnorodne pod względem kształtów i rozmiarów są w szczególności plastikowe opakowania
cukiernicze.
Do pakowania ciast i ciastek kruchych czy suchych nie jest potrzebne pudełko
z folią spożywczą. Przy tłustych i ciężkich wypiekach lepiej zdecydować się na opakowania
cukiernicze z folią oraz zastosować grube podkłady.
Opakowania dla cukierni pomagają odpowiednio zabezpieczyć
wypieki na czas transportu. Dobrej jakości pudełka są estetyczne, trwałe i
praktyczne - pod warunkiem że dostosujesz ich wybór do rodzaju i wielkości
wypieku. Wykorzystaj powyższe informacje i wybierz najlepsze opakowania
cukiernicze do Twoich wypieków.
Składniki:
Przygotowanie:
Drożdże wymieszać z cukrem i odstawić na chwilkę aby się zrobiły płynne. Do miski wsypać mąkę, sól, dolać wodę i olej i drożdże. Wyrobić ciasto ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem.
Odstawić do wyrośnięcia na godzinkę. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem i rozciągnąć palcami. Grubość około 3-4 cm.
Zostawić do wyrośnięcia na 30 minut. Ponacinać nożem.
Rozpuścić masło. Wymieszać z wyciśniętymi ząbkami
czosnku i posiekaną natką. Posmarować ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku przez
25 minut w 180 stopniach.
PLACKI KEFIROWE Z JABŁKAMI
Dzień dobry. Dzisiaj od rana częstuje was takimi pysznymi plackami, koniecznie je zróbcie dla rodzinki. Są super na śniadanie, do zabrania ze sobą do szkoły czy do pracy.
Składniki:
Do miski wbijam jajka i miksuje je z erytrytolem. Następnie dodaje kefir, wsypuję mąkę i proszek do pieczenia oraz cynamon i ponownie miksuje.
Jabłka obieram ze skóry i ścieram je na tarce na dużych oczkach, dodaje do ciasta i mieszam łyżką.
Rozgrzewam patelnię, łyżką nakładam porcję ciasta i smażę na małym ogniu pod przykryciem z jednej strony, bez przykrycia z drugiej na rumiano.
Placki można podać z owocami, jogurtem, masłem orzechowym. Mówię wam są takie pyszne. Częstujcie się.
Cześć. Nie wiesz co zrobić dzisiaj na obiad ? Już biegnę z pomocą. Dzisiaj proponuję pieczone udka z kurczaka, które przygotowałam w pysznej marynacie.
Koniecznie spróbuj jakie są pyszne.
Składniki: