Sernik na zimno kokosowy
SERNIK NA ZIMNO KOKOSOWY
Zapraszam was dzisiaj na obłędnie pyszne ciasto na zimno. Powiem wam, że to chyba jedno z najlepszych ciast jakie udało mi się dla was stworzyć, jest po prostu tak dobre, że nie można mu się oprzeć. Koniecznie spróbujcie i dajcie znać czy wam smakowało.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia i smacznego.
Składniki:
- opakowanie biszkoptów
- łyżka masła
- 1 kg twarogu z wiaderka
- 2 łyżki cukru pudru
- 200 ml śmietanki 30%
- 100 g białej czekolady
- 3 łyżki mleka
- 80 g wiórek kokosowych
- 3 galaretki cytrynowe
- 250 ml gorącej, przegotowanej wody
- 100 g mlecznej czekolady
- 3 łyżki mleka
- garść wiórków kokosowych do posypania
Przygotowanie:
Tortownicę (26 cm) smaruję masłem i wykładam biszkopty. Do misy przekładam twaróg, dodaję cukier puder i wlewam śmietankę. Mieszam. Następnie rozpuszczam białą czekoladę z 3 łyżkami mleka, dodaję do niej łyżkę masy twarogowej, mieszam i wlewam do misy. Mieszam.
Galaretki rozpuszczam w 250 ml gorącej, przegotowanej wody i odstawiam na kilka minut, aby przestygły. Następnie dodaję 3 łyżki masy twarogowej, mieszam i wlewam do misy. Mieszam wszystko razem i wykładam na biszkopty. Schładzam sernik w lodówce przez 2 godziny.
Następnie rozpuszczam czekoladę mleczną z 3 łyżkami mleka, wykładam na ciasto i posypuję wiórkami. Schładzam ciasto najlepiej przez całą noc w lodówce.
Częstujcie się bo ciasto jest naprawdę przepyszne.
Komentarze
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.