Pomidory pod pierzynką
Zapraszam was dzisiaj na coś szybkiego i tak pysznego, że będziecie do tego często wracać. Polecam przygotować takie danie zwłaszcza teraz, gdy pomidory są najlepsze w smaku. Te pomidorki super się sprawdza na śniadanie, dodatek do obiadu czy spotkania z przyjaciółmi. Życzę smacznego i pozdrawiam cieplutko.
POMIDORY POD PIERZYNKĄ
Składniki:
- 300 g jogurtu greckiego
- łyżka majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
- łyżeczka soku z cytryny
- 80 g tartego sera grana padano
- 1 cebula
- duża garść szczypiorku
Pomidory kroję w plasterki i układam je na półmisku.
Jogurt mieszam w miseczce z majonezem, wyciśniętym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Takim sosem polewam pomidory. Posypuje tartym serem. Posypuje pokrojoną drobno cebulą i szczypiorkiem.