Pasta twarożkowa z rzodkiewkami i ogórkiem
PASTA TWAROŻKOWA Z RZODKIEWKAMI I OGÓRKIEM
Witam was w niedzielę, upalną niedzielę. Mam dla was dzisiaj pomysł na pyszne i szybkie a jakie zdrowe i syte śniadanie. Byłam rano na ryneczku po zakupy warzyw i owoców i zrobiłam takie fajne, nasze ulubione zresztą śniadanie. Zachęcam spróbujcie jakie jest pyszne.
Składniki:
- 250 g twarogu półtłustego
- 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
- 6 pokrojonych w kostkę rzodkiewek
- pół pokrojonego w kostkę długiego ogórka
- sól i pieprz
- szczypiorek
- 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
- 6 pokrojonych w kostkę rzodkiewek
- pół pokrojonego w kostkę długiego ogórka
- sól i pieprz
- szczypiorek
Przygotowanie:
Do miski wkładam twaróg. Dodaje jogurt i rozdrabniam widelcem. Dodaje rzodkiewki, ogórka, sól i pieprz oraz szczypiorek. Mieszam. Wykładam na bułkę z sałatą i dekoruję jeszcze rzodkiewką i szczypiorkiem. Częstuj się.
Uwielbiam takie pasty i często robię różne wersje. :)
OdpowiedzUsuńPasty twarogowe to jedne z moich ulubionych😊.
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką na śniadania. Idealna do świeżego pieczywa.
OdpowiedzUsuńDawno takiej nie robiłam. Na śniadania jest idealna.
OdpowiedzUsuń