Pasta twarożkowa z rzodkiewkami i ogórkiem

 


PASTA TWAROŻKOWA Z RZODKIEWKAMI I OGÓRKIEM

Witam was w niedzielę, upalną niedzielę. Mam dla was dzisiaj pomysł na pyszne i szybkie a jakie zdrowe i syte śniadanie. Byłam rano na ryneczku po zakupy warzyw i owoców i zrobiłam takie fajne, nasze ulubione zresztą śniadanie. Zachęcam spróbujcie jakie jest pyszne. 

Składniki:

- 250 g twarogu półtłustego
- 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
- 6 pokrojonych w kostkę rzodkiewek
- pół pokrojonego w kostkę długiego ogórka
- sól i pieprz
- szczypiorek

Przygotowanie:

Do miski wkładam twaróg. Dodaje jogurt i rozdrabniam widelcem. Dodaje rzodkiewki, ogórka, sól i pieprz oraz szczypiorek. Mieszam. Wykładam na bułkę z sałatą i dekoruję jeszcze rzodkiewką i szczypiorkiem. Częstuj się.




Komentarze

  1. Uwielbiam takie pasty i często robię różne wersje. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pasty twarogowe to jedne z moich ulubionych😊.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam taką na śniadania. Idealna do świeżego pieczywa.

    OdpowiedzUsuń
  4. Dawno takiej nie robiłam. Na śniadania jest idealna.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.