Pomidory pod pierzynką
Zapraszam was dzisiaj na coś szybkiego i tak pysznego, że będziecie do tego często wracać. Polecam przygotować takie danie zwłaszcza teraz, gdy pomidory są najlepsze w smaku. Te pomidorki super się sprawdza na śniadanie, dodatek do obiadu czy spotkania z przyjaciółmi. Życzę smacznego i pozdrawiam cieplutko.
POMIDORY POD PIERZYNKĄ
Składniki:
- 4-5 pomidorów
- 300 g jogurtu greckiego
- łyżka majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
- łyżeczka soku z cytryny
- 80 g tartego sera grana padano
- 1 cebula
- duża garść szczypiorku
- 300 g jogurtu greckiego
- łyżka majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
- łyżeczka soku z cytryny
- 80 g tartego sera grana padano
- 1 cebula
- duża garść szczypiorku
Przygotowanie:
Pomidory kroję w plasterki i układam je na półmisku.
Jogurt mieszam w miseczce z majonezem, wyciśniętym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Takim sosem polewam pomidory. Posypuje tartym serem. Posypuje pokrojoną drobno cebulą i szczypiorkiem.
Piękne i pyszne.
OdpowiedzUsuńTakie niby nic ale jednak. Lubię pomidory chętnie spróbuję.
OdpowiedzUsuńNice and interesting dish. It must be delicious.
OdpowiedzUsuńGreetings!
Jeszcze takich nie robiłam. Na pewno spróbuję.
OdpowiedzUsuńIdealne jako przekąska, a do tego zdrowe. Uwielbiam i często robię. :)
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie i smakuje jeszcze lepiej. Uwielbiam pomidory i teraz faktycznie są najlepsze.
OdpowiedzUsuńTakie dania są najlepsze. Minimum składników, a smak niesamowity. :)
OdpowiedzUsuń