Jajka ze szparagami i serem

 


JAJKA ZE SZPARAGAMI I SEREM

Dzień dobry. Szparagi 💚 moje ukochane już są dostępne a ja zapraszam cię na pyszne śniadanko. To danie jest tak syte, że spokojnie wystarczy do obiadu, w sumie to nawet można takie jajka podać na obiad. Spróbuj koniecznie. Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego dnia. 


Składniki:

- 4 łyżki oliwy
- 150 g tartego sera grana padano
- mały pęczek szparagów
- 200 g pieczarek
- sól, pieprz do smaku
- pokrojony w plasterki duży ząbek czosnku
- 6 jajek
- garść szczypiorku

Przygotowanie:

Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na patelni na łyżce oliwy. Odetnij końcówki ze szparagów. 

Do naczynia do zapiekania wlej pozostałą oliwę. Wsyp 100 g tartego sera, dodaj sól i pieprz oraz czosnek. 

Dodaj szparagi i wymieszaj wszystko razem. Posyp podsmażonymi pieczarkami. Posyp resztą sera i wbij jajka w odstępach, przypraw solą i pieprzem. 

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż jajka się zetną - około 20 minut. Posyp po upieczeniu szczypiorkiem. Podawaj z pieczywem. I jedz ze smakiem.




Komentarze

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.